Moi!

Tervetuloa meidän ihanalle verstaalle. Olemme kaksi naista, yrittäjiä ja puuseppiä, ja olemme aloittamassa jotain jännittävää. Lue ihmeessä eteenpäin!

ihanaverstas_anujaeve_puusepat-2

Mikä ihanaverstas?

Olemme perustamassa uutta yritystä, jolle annoimme työnimeksi ihanaverstas. Ihanaverstaan tarkoitus on tehdä huonekalujen ja sisustuksen kautta hyvää. Keskitymme kahteen asiaan: huonekalujen valmistukseen ja niiden korjaukseen sekä uudistamiseen.

Uusien huonekalujen valmistuksen tahdomme tehdä ekologisia arvoja noudattaen. Siksi käytämme materiaalina mahdollisimman paljon kierrätyspuuta. Puu on laadukas, hyvännäköinen, ihana materiaali, ja sen elinikä on paljon pidempi kuin ihmisen. Tämän vuoksi sitä on helppo käyttää yhä uudelleen ja uudelleen. Tahdomme antaa vanhalle puulle kokonaan uuden elämän tekemällä siitä jotain erilaista ja modernia.

Ja mitä tulee vanhoihin huonekaluihin, no, tuskin on ympäristöystävällisempää tapaa sisustaa kuin käyttämällä jo olemassa olevia, käytettyjä esineitä. Joskus vanhat kalusteet vain tarvitsevat vähän auttavaa kättä, korjausta tai vain uutta ilmettä. Tällaisissa tilanteissa tahdomme olla paikalla.

Keitä olemme?

Anu:

anujaeve-4

Olen ollut sisustushullu ja huonekalujen ystävä todella nuoresta lähtien. Etenkin huonekalujen kunnostus kaiken muun nikkaroinnin ohella on ollut rakkaimpia harrastuksiani melkein aina. Puuseppäkouluun päätin hakeutua kuitenkin aika myöhään, vasta monien vuosien työnteon ja maailmalla seikkailun jälkeen. 19-vuotiaana olin lähtenyt Meksikoon, jossa aikuistuin ja opettelin maailman tavoille melkein neljän vuoden ajan. Sieltä palattuani löysin paikkani Helsingistä, ja täällä ehdin viimein miettiä mitä tahtoisin elämälläni tehdä.

Suurimmat haaveet maailman pelastamisesta ovat hiukan karisseet vuosien varrella, mutta en ole silti kadottanut sisäistä toivettani olla ainakin viemässä tätä kaikkea parempaan suuntaan. Uskon, että tässä tuhlailevassa maailmassa materiaalien kierrätys on se, jolla voimme tehdä suuren muutoksen.

anu_puuseppa_helsinki-5

Päädyin lopulta puuseppäkouluun Helsingin Vallilaan, ja aina puun tuoksua nuuhkiessani varmistun siitä, että se on ollut oikea valinta. Tahdon jakaa ihmisille sitä samaa iloa, jota tunnen kun silitän vastahiottua puun pintaa, tai istahdan tuolille, joka on minuakin paljon vanhempi ja silti hyvässä kunnossa. Tahdon myös auttaa muita pitämään huolta huonekaluista, ja näyttää kuinka helppoa on tehdä vanhasta uutta.

Olen siis vähän vaille kolmekymppinen helsinkiläinen puuseppä. Arvostan suuresti kaikkea käsityötä, ja viettäisin vapaa-aikani mieluiten matkustaen tai luonnossa liikkuen. Näiden lisäksi saan elämääni iloa eniten kirjallisuudesta, teatterista ja hyvästä ruuasta.

Eve:

anujaeve-11

Ensimmäinen hetki, jolloin tunsin, että huonekalusuunnittelu voisi olla osa elämääni oli se hetki, kun istuin kattotuulettimen alla santodomingolaisen yliopiston luokassa piirtämässä ensimmäistä suunnitelmaani tuolista. Oli vuosi 2006 ja olin eksynyt opiskelemaan sisustusarkkitehdiksi Dominikaanisessa tasavallassa. En kuitenkaan vielä  valmistuttuanikaan ajatellut, että huonekalut päätyisivät niinkin keskeiseen asemaan elämässäni, kuin mitä niistä on puusepän ammatin myötä tullut.

Ajatus puusepäksi opiskelemisesta oli aina tuntunut jotenkin hyvin romanttiselta, mutta epätodelliselta. Silti, osittain hetken mielijohteesta päätin hakeutua uudelleen opiskelijaksi vain puoli vuotta valmistumiseni  jälkeen. Samalla sisustusarkkitehdin ammatti ajoi minua syvälle rakennuspiirustusten ja 3D-suunnittelun maailmaan, mutta minä kaipasin jotain konkreettista käsillä tekemistä, toimistossa istumisen ja kerrostalojen mittailun sijaan. Olin rohkea ja päätin perustaa oman yritykseni heti puusepäksi valmistuttuani.

ihanaverstas_anujaeve_puusepat-3

Nyt, 32-vuotiaana ja 10 vuotta sen jälkeen kun ensimmäistä kertaa mietin skissipaperi edessäni tuolin puisia liitoksia, olen täyspäiväinen yrittäjä, jonka päiviin kuuluu juurikin se huonekalujen liitosten suunnittelu. Puusepän ammatti on muuttanut minua ihmisenä monella tapaa, mutta samalla se on pitänyt minut omana itsenäni. Se on tuonut mahdollisuuden luoda esteettisiä asioita maanläheisellä tavalla.

Rakastan luonnossa liikkumista, auringonsäteitä, tuulen huminaa puissa. Metsässä käveleminen ja pienten kauniiden hetkien tallentaminen kameralla on intohimoni. Samalla toivon, että myös tulevat sukupolvet voisivat yhtälailla nauttia raikkaasta luonnosta ja siksi ekologisuus on keskeisessä asemassa työskentelyäni. Puu on mahtava uusiutuva luonnonvaramme, joka oikein käytettynä on pitkäikäinen ja yhä uudelleen muokattava.

Toiveeni on yhdessä Anun kanssa viedä eteenpäin kertakäyttökulttuurin vastaista ajattelutapaa, luomalla vanhasta uutta, mutta samalla nykypäivän muotokieltä ja laatustandardeja noudattaen.

Entäs tämä blogi sitten?

Blogin tarkoitus on seurata yrityksemme kasvun vaiheita. Haluamme jakaa ajatuksiamme sisustuksesta, huonekaluista, yrittäjyydestä ja tee-se-itse -jutuista. Tulemme jakamaan vinkkejä ja inspiraatiota, ohjeita ja jokapäiväisiä kuulumisia. Tervetuloa mukaan seuraamaan!

puusepat_anujaeve

Advertisements
Posted by:anu

Helsinkiläinen puuseppä, jonka intohimoina sisustuksen lisäksi ovat luontoretkeilyt, kirjallisuus ja ruokaelämykset.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s