Meille suurin syy yrityksen perustamiselle oli yhteinen mielipide siitä, että tällä hetkellä huonekalumarkkinoilta puuttuu jotain tärkeää. Olemme nimittäin huomanneet, että on vaikea löytää eettisesti ja ympäristöystävällisesti tuotettuja huonekaluja. Valikoimaa on valitettavan vähän.

Samaan aikaan olemme surullisena seuranneet sivusta, kuinka jatkuvasti käyttökelpoisia huonekaluja ja hyväkuntoista puutavaraa heitetään surutta roskiin. Olemme jo pitkään halunneet puuttua tähän poisheittämisen kulttuuriin, koska itse näemme valtavasti käyttömahdollisuuksia kyseiselle tavaralle.

huonekalujen-kierratys-ihanaverstas-1

 On oikeastaan aika hauskaa ja melkoinen sattuma, että ylipäätään me kaksi löysimme toisemme, ja jaoimme nämä samat ajatukset. Kun ensimmäistä kertaa aloimme puhua yhteisen yrityksen perustamisesta, emme olleet vielä koskaan edes tavanneet toisiamme. Kuitenkin olemme ikään kuin tunteneet jo kahdeksan vuoden ajan; nimittäin internetin välityksellä.

Löysimme toisemme ensin blogien kautta, ennen kuin kumpikaan osasi edes haaveilla puusepän ammatista. Alun perin meitä yhdisti se, että asuimme molemmat latinomaissa, ja pidimme ulkomailta käsin blogia arjen tapahtumista. Eve kirjoitteli kuulumisia Dominikaanisesta tasavallasta ja Anu Meksikosta. Jossain vaiheessa kumpikin palasi takaisin Suomeen, ja jatkoi edelleen blogin kirjoittelua. Latinovuosien jälkeen meillä oli paljon muutakin yhteistä, liikuntaharrastuksista luonnosta nauttimiseen, ja aloimme jo pikkuhiljaa miettiä, että olisipa hauska tutustua joskus ihan oikeastikin. Kaiken lisäksi päädyimme molemmat opiskelemaan samaan kouluun samaa alaa, toisistamme riippumatta. Eve ensin ja Anu perässä. Tässäkään vaiheessa emme vielä kertaakaan tavanneet toisiamme, vaikka olimme jo kavereita Facebookissa ja viestittelimme siitä, kuinka mukavaa olisi joskus nähdä. Kuitenkaan emme koskaan saaneet tapaamista sovittua.

 

Lopulta kului kahdeksan vuotta ensi tutustumisesta siihen ihan oikeaan tapaamiseen. Vasta kun Anu valmistui koulusta, Eve otti ensimmäisen askeleen ja ehdotti tapaamista.

Yrityksen peruslinjoista olemme sopineet ennätysvauhtia, sillä jaamme hyvin monta yhteistä haavetta ja ideaa. Tällä hetkellä suunnittelemme kokonaan omaa huonekalumallistoa, jonka materiaaleina käytämme kierrätyspuuta mahdollisimman paljon. Teemme töitä osuuskuntaverstaalla Helsingin Vallilassa, jossa meidän lisäksi hommia paiskii pari muutakin puuseppäyrittäjää. Ympäristöystävällisen malliston lisäksi pähkäilyn alla on tavaramerkkimme nimi, vielä emme ole nimittäin sitä keksineet. Heti kun nimi ja ensimmäiset mallit valmistuvat, julkaisemme tässä blogissa brändimme nettisivut. Toivottavasti hyvinkin pian!

Ja sitten niistä roskista

Koska tarkoitus on käyttää uusiin huonekaluihin vanhaa puuta, meillä on aina tarvetta käytöstä poistuneelle puutavaralle. Tämän vuoksi tahdomme nyt tarjota juuri sinulle mahdollisuuden päästä eroon vanhoista, kuluneista, rikkinäisistä puuhuonekaluista tai muusta puutavarasta. Lattialaudat, massiivipuiset pöytälevyt, vanhat ovet, keittiönkaapit ja ikkunankarmitkin kelpaavat. Kunnon ei tarvitse olla erityisen hyvä, riittää kunhan materiaali on puuta, eikä ihan kokonaan lahoa. Haemme tavaran kotoasi ilmaiseksi! Resurssit ovat meillä tässä aloitusvaiheessa rajalliset, ja ihan kaikkea tavaraa emme valitettavasti pysty hakemaan. Teemme kuitenkin parhaamme, joten jos nurkistasi löytyy uusiokäyttöön sopivaa tavaraa, niin ota ihmeessä yhteyttä!

huonekalujen-kierratys-ihanaverstas-2

huonekalujen-kierratys-ihanaverstas-3

Tehdään yhdessä ympäristölle hyvää!

Advertisements
Posted by:anu

Helsinkiläinen puuseppä, jonka intohimoina sisustuksen lisäksi ovat luontoretkeilyt, kirjallisuus ja ruokaelämykset.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s