Follow my blog with Bloglovin

Syksy on puusepälle kiireistä aikaa. Kun illat pimenevät ja ilmat viilenevät, alkavat niin oravat, karhut kuin ihmisetkin puuhastelemaan oman kotikolonsa parissa. Sisustajan kannalta syksy on siis parasta aikaa vuodesta.

Onhan se aivan selvää, että silloin kun sisällä viettää enemmän aikaa, ehtii myös miettimään miten omasta kodista saisi viihtyisämmän. Kun auringonsäteet eivät ehdi paistaa ikkunoista sisään, voi tunnelmavalaistuksella ja lämpimillä sävyillä tuoda kotoisuutta iltoihin.

sisustus-syksy-2016-trendit-oma-koti-muutto-1

Myös meille ihanaverstailijoille syksy on tuonut muutoksia kodin puolella, nimittäin meillä molemmilla on edessä muutto uusiin koteihin. Sillä välin kun Anu pähkäilee kylppäriremonttinsa parissa, minä Eve mietin kuinka saisin seuraavan muuton järjestettyä mahdollisimman organisoidusti ja nopeasti. Näitä muuttoja on alla jos jokunen ja voisi ajatella, että olisin oppinut jo varsinaiseksi muuttojen guruksi, mutta kyllä se vain on myönnettävä, että jokainen muutto on ollut omanlaisensa kaaos.

Raskaasta muuttopäivästä huolimatta, uuteen kotiin pääseminen on aina yhtä kutkuttavaa. On ihanaa miettiä miten sitä uutta kotia sitten laittaa. Olisi niin hienoa hankkia uusia juttuja, jotka sopisivat täydellisesti uuteen tilaan. Sisustustrendejä on kiva selailla läpi ja etsiä inspiraatiota Pinterestistä. Olisi kiva saada uutta ilmettä kauteen sopivilla väreillä ja muilla pikkujutuilla… Todellisuudessa sisustuksesta kannattaa kuitenkin tehdä sellainen, että siitä tykkää myös myöhemmin.

sisustus-syksy-2016-trendit-oma-koti-muutto-3

Kaikkiin sisustustrendeihin ei kannata lähteä mukaan. Jos jostain jutusta ei tykännyt viime syksynä, on parempi miettiä kahteen kertaan että tykkääkö siitä nytkään. Syksyn sisustustrendeistä voi napata mukaan ne parhaimmat palat, kuten todeta, että nyt on ihan ok olla hieman rosoinen. Kaiken ei tarvitse olla niin viimeisen päälle yhteensopivaa.

sisustus-syksy-2016-trendit-oma-koti-muutto-2

Syksyn 2016 sisustusväreihin kuuluu tummaa vihreää ja sinistä, keltaista, okraa, terracottaa. Materiaaleissa näkyy paljon samettia, kultaa, messinkiä, marmoria ja tietenkin puuta. Luonnonläheisyys näkyy myös viherkasvien suosiossa. Itselleni tämä sopii mainiosti, sillä tämänhetkisessä kodissamme ei ole yhden ainoatakaan viherkasvia ja näin syksyn tullen olenkin alkanut kaipaamaan niitä ympärilleni.

Sen sijaan esimerkiksi marmori ei kuulu omiin suosikkeihini, vaikka joihinkin tiloihin se sopii mainiosti. En myöskään maalaisi seiniäni petroolin sävyillä, sillä pitemmän päälle se saattaa käydä raskaaksi… mutta kuinkas kävikään, viime kesänä valmistuneessa tulevassa asunnossamme makuuhuoneissa on hyvin trenditietoisesti juuri kyseisiä tummia sävyjä. Tämä sopii minulle kuitenkin hyvin, sillä kerrankin säästyn siltä vaivalta etten koe seinien maalaamista välttämättömäksi, sillä kyllähän minunkin sisustussilmäni kulkee trendien mukana ja näin ollen tuntuu kivalta kun uuden kodin värimaailma on jo valmiiksi sitä samaa mitä lehtien sivuiltakin löytää.

sisustus-syksy-2016-trendit-oma-koti-muutto-5

Mitä huonekaluihin tulee, yritän malttaa mieleni ja tehdä muutamia “uusvanhoja” juttuja sitten kun niihin löytyy sopivaa materiaalia (kierrätyspuuta) ja aikaa niiden laittamiseen. Listalla olisi ainakin sängynpääty ja yöpöydät, sekä ruokapöydän kunnostaminen. Edellinen omatekemä lasipintainen pöytä sai kyytiä jo viime muutossa ja sijaitsee nyt toimistollani, sillä lasipinta ja leivänmurusista täyttyvä ura reunoilla ei oikein sovi lapsiperheeseen. Nykyisen pöydän pelastin kierrätyskeskuksen pihasta 0 euron hintaan. Se tosin vaatisi hieman tuunailuja kun ei tahdo pysyä kasassa…

Monta uutta omaa projektia on siis tiedossa, mutta kuten totesin, on syksy kiireistä aikaa muutenkin verstaalla, eli omat jutut jäävät helposti työjuttujen jalkoihin. Eiköhän silti jatkossa ole tiedossa yhtä sun toista kodin sisustamiseen liittyvää juttua täällä blogin puolellakin!

Advertisements
Posted by:eve

32-vuotias kirkkonummelainen sisustusarkkitehti, puuseppä ja valokuvaaja. Harrastuksina luontoretket, bloggailu, lumilautailu ja CrossFit.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s