uusikoti

Uusi koti

Tammiparketti, 70-luvun tapetit, romanttiset keittiökaapit ja vaaleanpunainen kylpyhuone. Näitä kaikkia löytyy uudesta kodistani. Tai löytyi, sillä kylpyhuone revittiin auki jo hetki sitten, ja vaaleanpunaiset laatat ovat enää muisto vain. Nyt siellä ollaan rakennusvaiheessa. Tapetteja tullaan poistamaan pikkuhiljaa, sillä vaikka kovasti pidänkin niiden romanttisesta ja hivenen eriskummallisesta ilmeestä, museofiilis on niissä silti turhan voimakas (jopa minulle). Hillitympien maalipintojen sävymaailma on siis pohdinnan alla. Toiveena on säästää yksi tai ehkä useampi tapetillinen seinä. Olisi kiva säilyttää osa asunnon historiaa ja edellisten asukkien sisustusvalintoja.

Valmista kylppäriä odotellessa olen kuitenkin tehnyt jo muutaman sisustuslöydön, jotka ovat saaneet tämän käsityöläisen hyvin tyytyväiseksi.

Tammipöytä

tammipoytakierratyshuonekaludsc_0877

Punertavaksi petsattu tamminen kirjoituspöytä haettiin Loviisasta, kiitos vain tori.fi! Sorvatut jalat ja pikkuisen rakoileva viilupinta tuovat mieleeni Muumipapan. Tämä pöytä on pakko sijoittaa työhuoneen ikkunan ääreen. Unelmien kirjoituspöytä, jonka ääressä tulen tietenkin kirjoittamaan pitkän romaanin urotöistäni, samalla kun katson myrskyävää merimaisemaa ikkunasta, heh. 😉 Pöytä on kivasti patinoitunut, ja luulen että sille riittää kunnon pesu ja puhdistus, ja ehkä pari stopparia vetolaatikoihin. En siis usko, että tulen harjoittelemaan entisöintiä tämän kanssa ainakaan toistaiseksi.

Makuuhuoneen lipasto

kierratyslipastolipastovanha-lipasto

Tämä lipasto ei oikeastaan ole hankinta, ainakaan kovin tuore sellainen. Tämä on nimittäin ollut meillä mökin puuliiterissä ties kuinka kauan. Siellä se on ollut hyvin huonossa kunnossa, hylättynä ja käytöstä lähes kokonaan poistettuna.  Tuntuu aina jotenkin erityisen mukavalta pelastaa sellainen huonekalu, joka on jo kerran ollut elämänsä loppusuoralla. Puusepän käsissä vanhatkin nuortuu!

Alun perin se on ollut tummanruskea, sitten näköjään keltainen, ja lopulta kotinikkarin käsissä muuttunut valkoiseksi. Vaikka toisaalta houkuttelisi entisöidä se alkuperäiseen kuntoon, niin luulen pitäväni siitä enemmän valkoisena. Näin pääsisi myös vähemmällä vaivalla… Ajattelin tehdä tästä uudenveroisen ihan kotioloissa, jos siitä saisi samalla tänne blogiin kunnostusvinkkejä muille kotinikkareille ja -maalareille. Hyvään lopputulokseen ei nimittäin aina tarvita komeita verstastiloja ja huipputeknisiä maaliruiskuja. Ainoastaan vähän kärsivällisyyttä.

Meksikolainen pesuallas

kylpyhuone-pesuallasmeksikolainen-pesuallas

Kylppäriremontti toi mieleen pitkäaikaisen haaveeni meksikolaisesta kylpyhuoneesta. Siitä asti kun vuonna 2007 muutin Meksikoon, ja ihastuin maan värikkääseen sisustukseen, olen haaveillut meksikolaisesta kylpyhuoneesta omaan kotiini. Tosin haaveideni kylppäri ei ollut mustavalkoinen, vaan hullunkurinen ja värikäs. Suunnitelmissa pyörivät terracottalattiat, tummansiniset seinät, käsintehdyt laatat aurinkonaamoineen ja kuunsirppeineen sekä tietenkin isot kalusteet tummasta puusta. Lopulta meksikolaisia pesualtaita etsiessä ihastuin eniten tähän mustavalkoiseen. Pohjoismaisesta värimaailmasta on nähtävästi hyvin vaikea päästä irti, ainakin niin kauan kun asuu Suomessa. Ja ehkä se on ihan hyvä niin. Kylppäristä on nyt siis tulossa mustavalkoinen, mutta ainakin siellä on erikoinen, käsinmaalattu meksikolainen pesuallas. Onhan sekin jo jotain.

Vinkkinä muillekin remontoijille, jotka haaveilevat meksikolaisesta kylpyhuoneesta (teitä on varmasti tuhansittain); löysin tämän altaan puolalaisesta verkkokaupasta, joka toimitti tuotteen nopeasti ja ehjänä suoraan kotiovelle, tässäpä linkki kyseiseen kauppaan: http://www.coloursofmexico.com/. Altaat ovat eurooppalaisten standardien mukaiset, ja muutenkin tilaus onnistui kaikin puolin mallikkaasti. Suosittelen!

En millään malttaisi odottaa uuteen kotiin muuttoa!

Advertisements
Posted by:anu

Helsinkiläinen puuseppä, jonka intohimoina sisustuksen lisäksi ovat luontoretkeilyt, kirjallisuus ja ruokaelämykset.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s