Trendit ja omat suosikit

Nyt kun meillä on kylpyhuoneremontin materiaali- ja sisustusvalinnat suureksi osaksi tehty, innostuin jo ideoimaan seuraavaa projektia – keittiön kunnostusta. Meillä on hyväkuntoinen ja sievä retrokeittiö, josta tykkään valtavasti. Retro ei välttämättä ole oma lempityylini, mutta arvostan kyllä paljon kaikkea vanhaa. En myöskään näe järkeä tavaran poisheittämisessä, jos se on alun perinkin ollut hyvälaatuista, ja on edelleen hyvässä kunnossa. Romanttiset retrokaapit saavat siis jäädä paikalleen. Keittiön tasot, allas ja välitila ovat kuitenkin jo kulahtaneet, joten niihin voisi saada pienellä budjetilla pikkuisen päivitystä.

Tällä hetkellä kaikista nykyaikaisinta olisi tehdä yläkaapiton keittiö, jolloin koko seinä voisi olla samaa pintaa (esim. laattaa, maalia tai tapettia), mutta koska välitila on pienissä keittiöissä melko yleinen juttu, niin halusin koota tämän hetken trendit ja omat suosikit nimenomaan välitilan vaihtoehdoista.

Aloitetaan trendeistä!

marmori-valitilamarmori-mosaiikki

Marmori on samaan aikaan sekä klassinen että muodikas. Keittiössä se on mielestäni erityisen kivan näköinen silloin, kun sitä on tason lisäksi välitilassa. Isoina pintoina tai pienenä mosaiikkina. Oma lempparini tämä ei kuitenkaan ole, vaikka kauniiltahan se näyttää.

tiililadonta-keittiokalanruoto-keittiokalanruoto-valitila

Trendikkäät ladonnat: kalanruoto ja tiililadonta. Kaikenlainen kikkailu laattojen ladonnassa on tällä hetkellä tosi in. Näistä ylivoimaisesti eniten näkyy kuitenkin tiililadontaa ja kalanruotoa.

kuusikulma-valitilahexagon-laatta

Kuusikulmaiset laatat, tai muut geometriset laatat.

metalli-kiettion-valitila

Metallinhohtoiset laatat. Metallinhohtoa on ennustettu tulevaksi trendiksi aika monessakin yhteydessä jo jonkun aikaa, mutta silti en ole siihen törmännyt oikeastaan missään. Ei ehkä niin trendikäs juttu sittenkään? Kivalta se kuitenkin näyttää, ainakin tämän rennon maton kaverina.

Ja jatketaan sitten niillä omilla suosikeilla; näistä mikä vain sopisi minulle.

meksikolainen-keittiomeksikolainen-valitila

Meksikolainen hacienda-tyyli, jossa tykkään värikkäistä laatoista ja kiinnostavista ladontatyyleistä, joita voi jatkaa välitilasta työtasolle asti. Kylppärin lisäksi unelmoin meksikolaisesta keittiöstä, vaikka se on kaukana trendikkäästä. Sellaisen tekeminen matalakattoiseen helsinkiläiseen kerrostaloasuntoon tuntuisi joka tapauksessa vähän siltä, kuin pukisi kotinsa naamiaisasuun. Ehkä minun on vain saatava aito meksikolainen hacienda jostain päin Meksikoa. Joskus sitten!

fish-scale-laattamarokkolainen-laatta-valitilakalansuomu-laatta

Marokkolaiset laatat. Olen aina tykännyt kaikenlaisista etnisistä jutuista, ja tuntuu melkeinpä tylsältä, kun nyt niitä näkee melkein joka paikassa. 😛 Omaan kotiin ottaisin kuviollisten sementtilaattojen sijaan marokkolaista fish scale -laattaa. Kivan erikoista, mutta hillittyä. Portugalilaiset laatat kävisivät myös, ne ovat hyvin samanlaisia kuin marokkolaiset sukulaisensa.

vaneri-valitilapuinen-valitilavaneri-keittio

Välitila puusta. Vaneri olisi trenditietoisen valinta, mutta itse tykkäisin myös keittiöstä, jossa välitila on samaa puuta kaapistojen tai tason kanssa. Puusepälle sopiva tyyli, joka olisi kiva rakentaa itse.

pennimosaiikki-valitila87de7058101701af9c8d19ab7a7cf77667d6fc84penni

Pennimosaiikki. Aluksi vähän ihmettelin tätä trendiä, mutta lopulta ihastuin. Klassinen, hillitty ja suloinen. Sopisi kivasti meidänkin retrokeittiöön.

Tällä hetkellä tykkään eniten pennimosaiikista, mutta katsotaan kuinka monesti mieli ehtii muuttua, ennen kuin oikeasti pääsee keittiön kimppuun. Ihan kaikista isoin unelma olisi varmasti tuollainen kokonaan massiivipuinen keittiö, mutta ehkä seuraavaan kotiin sitten!

Kaikki kuvat löytyivät Pinterestin kätköistä.

Advertisements
Posted by:anu

Helsinkiläinen puuseppä, jonka intohimoina sisustuksen lisäksi ovat luontoretkeilyt, kirjallisuus ja ruokaelämykset.

One thought on “Ideoita keittiön välitilaan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s