Huonekalujen, kuten muidenkin esineiden pitkäikäisyyteen ja kestävyyteen vaikuttaa hyvän hoidon ohella eniten laatu. Tämä on tietenkin itsestäänselvää, mutta silti liian usein retkahdamme ostamaan heikkolaatuista tavaraa, joka jo muutaman vuoden kuluttua lakkaa palvelemasta omistajaansa.

Yksi suuri syy siihen miksi ostamme huonoa tavaraa on minun ymmärtääkseni se, että emme yksinkertaisesti erota hyvää huonosta. Laatutavaraa on liian vähän, emmekä enää monesti tiedä paremmasta.

ihanaverstas-viilut-7

Omiin kulutustottumuksiin tuli suuri muutos siinä vaiheessa, kun pääsin opettelemaan huonekalujen rakennusta. Ymmärsin, miksi kalustelevy (kuten lastulevy tai mdf) ei kestä yhtä hyvin kuin massiivipuu, ja myös millaisissa olosuhteissa puu ei näytä parhaita puoliaan. Osaan jo pienen etäisyyden päästä arvioida huonekalun laatua, ja olen alkanut voida pahoin nähdessäni huonosti tehtyjä esineitä. Olen myös ymmärtänyt, että esineetkin tarvitsevat hoitoa, eikä arvokkaiden käsintehtyjen tavaroiden tarvitsekaan kestää kaltoinkohtelua ja tahallista huolimattomuutta. Arvokas tieto on myös se, että käytössä kuluneenkin kalusteen henkiinherättäminen on mahdollista monen monta kertaa, jos se vain on alunperin tehty hyvin.

Jokainen meistä ei kuitenkaan voi opiskella puusepäksi. Siksi me Even kanssa haluamme jakaa eteenpäin sitä tietoa, joka auttaa meitä valitsemaan suuresta tarjonnasta juuri sen huonekalun tai muun esineen, joka kestää matkassamme koko loppuelämän ja vielä seuraavillekin sukupolville. Haluamme myös auttaa tunnistamaan sellaisia vikoja jotka ovat korjattavissa, ja tekemään huonekalujen kunnostuksessa ne oikeat taikatemput. Nämä asiat ovat avaintekijöitä myös ympäristöystävällisempään ja kestävämpään elämäntapaan.

Laadun tunnistuksen aloitamme ensin viilutetun ja massiivipuisen huonekalun eroista, ja myöhemmin kerromme kuinka sinäkin voit oppia tunnistamaan erilaatuisia kalusteita. Pysy siis kuulolla, jos nämä aiheet kiinnostavat!

ihanaverstas-viilut-6

Advertisements
Posted by:anu

Helsinkiläinen puuseppä, jonka intohimoina sisustuksen lisäksi ovat luontoretkeilyt, kirjallisuus ja ruokaelämykset.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s